Toyota оголосила про нові простої на заводах у Японії

14:52 26.06.2022
Toyota оголосила про нові простої на заводах у Японії

Компанії Toyota, яка з початку року не раз коригувала виробничий графік через різні проблеми, знову доведеться запровадити простої на домашніх заводах. У липні автогігант планує зупинити чотири лінії на двох майданчиках у Мотомачі та Такаоці, які простоюватимуть приблизно по 10 днів у період з 4 по 22 липня. В результаті Toyota випустить у липні на 50 тисяч машин менше запланованого.

Лінії заводу в Мотомачі, де виробляються Crown, Noah, Voxy, Mirai, bZ4X, GR Yaris та купе Lexus LC, будуть зупинені з 4 по 15 липня. Також на підприємстві в Такаоці на паузу поставлять збирання кросоверів RAV4 і Herrier: моделі не випускатимуть з 11 по 22 липня, йдеться в офіційній заяві.

Через нові зупинки Toyota довелося знову скоригувати виробничі плани, за що в компанії «ще раз вибачаються». Очікуваний обсяг глобального виробництва в червні знижений приблизно на 50 тисяч одиниць і має становити близько 800 тисяч автомобілів: 250 тисяч у Японії та 550 тисяч на заводах за кордоном. При цьому прогноз на поточний фінансовий рік залишається незмінним і становить 9,7 мільйона машин.

Причина простоїв криється в проблемах з поставками комплектуючих. На цей раз, як і в червні, на логістичні ланцюжки вплинув COVID-19: спалах вплинув на одного з постачальників, який не зміг вчасно відвантажити необхідні деталі.


Источник: Toyota
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015