Футуристичні вантажівки безпілотники Einride тестуватимуть на американських дорогах

15:16 25.06.2022
Футуристичні вантажівки безпілотники Einride тестуватимуть на американських дорогах

На автошляхи загального користування у Сполучених Штатах виїдуть безпілотні електровантажівки шведського виробника Einride. Проєкт реалізується за підтримки підрозділу General Electric Appliances.

Особливістю шведської безпілотної електровантажівки, за словами директора Einride Роберта Фалька, є те, що вона абсолютно позбавлена кабіни для водія. Річ у тім, що автівка розроблена з нуля, як автономний транспортний засіб у той час, як інші виробники частенько модифікують вже готові вантажівки перетворюючи їх на безпілотні.

На початковому етапі випробування безпілотних вантажівок Einride проходитимуть на обмеженій території - півторакілометровій дорозі загального користування, що з'єднує завод та склад GEA у місті Селмер (штат Теннессі); машини почнуть курсувати між двома об'єктами у ІІІ кварталі 2022 року.

Перший етап випробувань проходив на закритій території GEA з листопада 2021 року: вантажівки курсували заздалегідь визначеними маршрутами з повністю контрольованим оточенням.

Згідно з виданими Національною адміністрацією безпеки дорожнього руху США (NHTSA) документами, машини Einride зможуть пересуватися дорогами загального користування тільки у світлий час доби за відсутності несприятливих погодних умов, таких як дощ, сніг, туман, град або температури нижче -17,78 °C. При цьому в компанії зазначили, що лідер та камери дозволяють машинам працювати і за таких умов.

Основний пілотний проєкт триватиме 2 тижні. Оператори Einride контролюватимуть роботу машин, за потреби допомагаючи їм у русі заднім ходом, паркуванні біля складів, а також контролюючи час відправлення після навантаження - у більшості інших ситуацій вантажівки зможуть працювати в повністю автономному режимі.


Источник: 24tv.ua
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015