Сільгосптехніці дозволили їздити дорогами без дозволу поліції

17:30 24.06.2022
Сільгосптехніці дозволили їздити дорогами без дозволу поліції

Негабаритна сільськогосподарська техніка тепер може без спецдозволу їздити дорогами поза населеними пунктами.

Про це повідомив член Аграрного комітету ВР Дмитро Соломчук на своїй сторінці у Facebook.

«Широкого резонансу серед фермерів набуло питання руху сільськогосподарської техніки, габарит якої перевищує за шириною 2,6 м, адже водії таких транспортних засобів в минулому році притягувались до адміністративної відповідальності на підставі відсутності відповідного дозволу Національної поліції.

31 травня 2022 Верховною Радою України підтримано законопроект від 05.10.2021 №6070-1, який знімає суперечності між нормативними актами та надає можливість пересування великогабаритної техніки по дорогам за межами сіл, селищ, міст без дозволу Національної поліції.

Таким чином, згідно пункту 3 Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України №2296-IX, з 17 червня 2022 року рух (переміщення) сільськогосподарської техніки за межами населених пунктів, дорогами сіл, селищ, міст здійснюється без обмеження за габаритами таких транспортних засобів у супроводі автомобіля прикриття суб'єкта господарювання», - йдеться у повідомленні.

Тепер для пересування дорогами таку техніку та автомобілі прикриття потрібно обладнати проблисковими маячками оранжевого кольору без дозволу на їх встановлення.


Источник: Час Дій
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015