Як вибрати килимок для автомобіля: типи та матеріали виготовлення аксесуарів

15:20 24.06.2022
Як вибрати килимок для автомобіля: типи та матеріали виготовлення аксесуарів

Як захистити підлогу в салоні автомобіля від забруднень та пошкоджень? З цим завданням впораються килимки для авто - аксесуари, які зараз широко представлені на ринку. Розберемося, як вибрати ідеальний килимок серед різноманітності типів, форм та матеріалів.

Види килимків для автомобілів

Є кілька способів класифікації таких аксесуарів:

За призначенням визначають автомобільні килимки для салону та для багажника. Перші сильніше підлягають зносу, оскільки вплив ними інтенсивне. Аксесуари для багажника зазвичай використовують довго.

За типом відрізняють універсальні килимки для авто, а також модельні: тобто, призначені особливо салону конкретної моделі. Типові вироби дешевші, але тільки немає жодної гарантії, що вони ідеально підійдуть для авто. Зазвичай виникає одна з двох проблем: або килимок занадто маленький, або великий, і в нього загинаються кути. У універсальних варіантів зазвичай немає бортиків, тому волога та бруд вільно проникають на підлогу салону.

У той же час модельний килимок для автомобіля підходить ідеально: він захищає практично кожен сантиметр площі. Індивідуальне виготовлення дає й інші переваги:

Матеріали килимків для авто

Це питання слід розглядати окремо, оскільки в кожного матеріалу свої особливості. Розрізняють такі основні варіанти килимків:

Гумові килимки для авто

Найпоширеніший варіант. Гума на 100% стійка до вологи та води. Плюс, матеріал щодо недорогий. Тому комплект автокилимків з гуми рекомендується використовувати в найбільш дощові сезони (в Україні це осінь, весна та перші тижні літа).

Потрібно бути готовими до того, що гумові аксесуари важкі та практично нееластичні. Від тривалої та частої дії низьких температур матеріал псується. Тому для зими ці килимки не підійдуть.

Поліуретанові автомобільні килимки

Матеріал здатний забезпечувати високий захист і водночас позбавлений особливостей гумових аксесуарів. Він гнучкий і зможе підлаштуватися під всі геометричні особливості салону. Поліуретан є набагато легшим, не має запаху, і на нього не впливають температурні перепади. Тому автокилимки з такого матеріалу можна використовувати цілий рік, незалежно від погодних та інших умов. Звичайно, вироби в цій категорії коштують дорожче.

Автомобільні килимки з текстилю

Зазвичай їх використовують для багажника. Саме там важливо, щоб матеріал килимка «дихав» і добре поглинав вологу. У салони текстильні автокилимки теж стелять: вони відносно недорогі, плюс є великий вибір форм, кольорів, варіантів висоти ворсу. Вони швидко забруднюються, але дістати та промити аксесуари - не проблема.

Який килимок вибрати? Спеціалісти компанії all4cars.com.ua радять замовити текстильний комплект для експлуатації в суху погоду та гумовий чи поліуретановий - для «мокрих» сезонів. Виготовлення на замовлення - єдина можливість отримати аксесуари, що повністю відповідають особливостям автомобіля.


Источник: all4cars.com.ua
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015