Hyundai знімає з виробництва свою найдивнішу модель

15:04 21.06.2022
Hyundai знімає з виробництва свою найдивнішу модель

Hyundai відмовляється від випуску купе Veloster. Оригінальну модель знімуть із виробництва на заводі в південнокорейському Ульсані вже в липні. Про це повідомляє видання Hankyung.

Hyundai Veloster став жертвою низького попиту. Із січня по квітень у Південній Кореї було продано лише 99 цих авто, тоді як седан Hyundai Elantra N із таким же 275-сильним турбомотором знайшов 1125 покупців. Не кращі справи й із експортом - так, у США за весь 2021 рік реалізували всього 2112 купе. У Європі модель взагалі припинили продавати.

Тепер Hyundai потребує виробничих потужностей для кросовера Kona другого покоління. Тому випуск Hyundai Veloster припинять, а цехи заводу в Ульсані закриють для модернізації та переоснащення для випуску Hyundai Kona 2023.

Hyundai Veloster - мабуть, найнестандартніша модель у сучасній лінійці корейської марки. У купе асиметрична схема розташування дверей: зліва їх двоє, а справа - одні.

Модель випускають із 2011 року, а через сім років дебютувало друге її покоління. Попит на Hyundai Veloster стабільно знижується останні кілька років. Тому минулого року менш потужні версії моделі вже зняли з виробництва, і в лінійці залишився тільки топовий 275-сильний варіант Veloster N.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015