Розкрито салон водневого преміум-седану Hopium Machina

14:41 19.06.2022
Розкрито салон водневого преміум-седану Hopium Machina

Компанія Hydrogen Motive Company (HMC) показала салон водневого преміум-седану Hopium Machina. Його розробкою займався Фелікс Годар, автор інтер'єру концепту Porsche Mission E. Шоу-кар оснастили широкоформатним дисплеєм з тактильним відгуком, чотирма «гоночними» сидіннями та «парящою» центральною консоллю. А в оздобленні застосували лише найкращі матеріали із європейської сировини.

Рік тому компанія HMC, заснована французьким гонщиком Олів'є Ломбардом, представила ходовий прототип люксового седана Hopium Machina із силовою установкою на водневих паливних елементах. Автомобіль отримав дивну передню оптику, що нагадує кола, які розходяться на воді, стрімкий силует і камери замість бічних дзеркал. У таємниці автори зберегли параметри водневої системи та інтер'єру - але зараз розсекречений і він.

За внутрішнє оздоблення Machina відповідав Фелікс Годар, який встиг попрацювати у Lucid Motors, Tesla та Porsche. Він, наприклад, придумав інтер'єр електричного суперкара Porsche Mission E. Завдяки Годару, седан Hopium отримав дисплей практично на всю довжину передньої панелі, «вінтажне» двоспицеве кермо і «парящу» консоль. Салон розрахований на чотирьох.

Hopium обіцяє використовувати для оздоблення лише якісні матеріали з гарантією «прозорого» походження. А щоб зменшити шкідливий вплив на навколишнє середовище, сировину для них братимуть у європейських постачальників. Так вдасться скоротити ланцюжки постачання. Виробництво Machina налагодять у Франції, а основними ринками для водневого седана стануть Китай, Європа, Японія, Південна Корея та США.

Тим часом даних про силову установку і динаміку седана, як і раніше, мало. Є потужність - понад 500 кінських сил, запас ходу - 1000 кілометрів, і максимальна швидкість - 230 кілометрів на годину. Також відомо, що систему зберігання газоподібного водню Machina розробила французька фірма Plastic Omnium. Балони виготовлені з термопластику з оболонкою з вуглецевого волокна, блок паливних осередків встановлений спереду, а компактна батарея - ближче до задньої осі для кращого розважування.


Источник: Hopium
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015