Boring Company Ілона Маска отримала дозвіл на розширення мережі тунелів під Лас-Вегасом

15:09 17.06.2022
Boring Company Ілона Маска отримала дозвіл на розширення мережі тунелів під Лас-Вегасом

Заснована Ілоном Маском (Elon Musk) компанія Boring Company отримала від влади Лас-Вегаса одностайно схвалений дозвіл на розширення своєї системи тунелів під центром міста. Це дозволить додати нові станції для посадки та висадки пасажирів, що подорожують електромобілями Tesla під поверхнею мегаполісу в локаціях Stratosphere та Фрімонт-стріт.

Мережа тунелів Vegas Loop на момент закінчення будівництва повинна сягати загалом приблизно 50 км і мати 51 посадкову станцію. Поки що тунелі тягнуться майже на 3 км під конференц-центром Las Vegas Convention Center (LVCC). Це дозволяє перетворити 25-хвилинну прогулянку на двохвилинну поїздку під землею. Поки що використовуються електромобілі Tesla Model X та Y зі справжніми водіями, але в майбутньому вони поїдуть автономно.

Цього року можливість протестувати систему отримали відвідувачі IT-виставки CES 2022, причому багато хто з тих, хто використав міську «підземку», говорили, що вона не дуже вразила. Багато хто скаржився на пробки в тунелі, що вміщує одночасно не більше 70 машин. Проте за час роботи CES система транспортувала близько 15-17 тис. пасажирів щодня.

Новий дозвіл наближає Boring Company до досягнення мети будівництва транспортної системи, що з'єднує найбільш популярні локації в Лас-Вегасі. Минулого жовтня вона отримала дозвіл на ведення будівельних робіт під проспектом Лас-Вегас-Стріп, що забезпечить швидку доставку пасажирів до готелів, казино і навіть до аеропорту. Компанія розпочала будівельні підземні роботи на початку поточного року.

За прогнозами міської влади, система тунелів під Стріп почне обслуговувати клієнтів у 2023 році. Очікується, що ділянка, що з'єднує центр LVCC та розважальний комплекс Resorts World, запрацює до кінця поточного року.


Источник: AMPERCAR
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015