Українська діаспора в Бельгії придбала реанімобіль для морпіхів

13:53 15.06.2022
Українська діаспора в Бельгії придбала реанімобіль для морпіхів

Українська діаспора в Бельгії зібрала кошти і придбала реанімаційний автомобіль для надання допомоги пораненим військовослужбовцям. Як розповів голова Благодійного фонду сприяння розвитку ВМС ЗС України (заснованого ветеранами флоту та громадянами, яким небайдужий розвиток національного флоту) контр-адмірал у відставці Ігор Тимчук, цю автівку наші земляки з діаспори відправили спеціально для наших морських піхотинців. За участю фонду було проведено поточний ремонт та підготовку автомобіля, після чого його передали нашим героїчним захисникам для використання в їхній бойовій діяльності.

«Це перша допомога для ВМС за сприяння фонду від нашої діаспори в Бельгії, але ми працюємо і над подальшими проєктами», - зазначив контр-адмірал у відставці Ігор Тимчук.

Він також повідомив, що в умовах широкомасштабного вторгнення росії діяльність фонду значно переорієнтували на вирішення завдань щодо соціального захисту військовослужбовців та членів їхніх сімей. Актуальною залишається проблема реабілітації дітей з родин військових моряків.

«Уже сьогодні у нас є домовленість щодо відпочинку цих дітей в літніх таборах країн Балтії та в Чехії. У липні ми відправляємо туди дві групи для відпочинку та психологічної реабілітації наших діток», - повідомив Ігор Тимчук.

Наразі Благодійний фонд сприяння розвитку ВМС ЗС України працює і над реалізацією більш амбіційного проєкту - створення реабілітаційного центру для військовослужбовців та членів їхніх родин на Одещині.


Источник: АрміяInform
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015