На аукціон виставили культовий спорткар Audi, який 28 років простояв занедбаним

12:03 15.06.2022
На аукціон виставили культовий спорткар Audi, який 28 років простояв занедбаним

У Великій Британії на аукціон Car and Classic виставили рідкісний Audi Quattro Turbo 1982 року. Знамените купе 28 років простояло в покинутому гаражі в невеликому шотландському містечку Монтроуз. Про автомобіль докладно розповіли на сайті аукціонного дому.

Audi Quattro Turbo залишили в гаражі після самогубства власника. Його родичі про машину забули, тож із 1994 року вона не виїжджала на дороги.

За майже три десятиліття без руху Audi Quattro Turbo вкрився іржею, а його двигун не заводиться та потребує ремонту. Пробіг автомобіля - трохи більше ніж 150 тис. км.

Зате салон зберігся набагато краще - обробка в хорошому стані, і хіба що оригінальна магнітола відсутня. Крім того, привертають увагу опційний обвіс і колісні диски Fuchs.

Сьогодні Audi Quattro Turbo став культовим і дуже цінується колекціонерами, адже це перша у світі масова легкова модель із повним приводом (до неї повнопривідними були тільки позашляховики). Її гоночна версія прославилася в ралі - двічі вигравала чемпіонат світу.

Audi Quattro Turbo оснащений 2,1-літровим п'ятициліндровим турбомотором потужністю 200 к.с. і 5-ступінчастою механічною КПП. У справному стані він здатний розігнатися до 100 км/год за 7,1 с та розвинути 220 км/год.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015