Кремнієва батарея електромобіля Enovix заряджається до 98% за 10 хвилин

14:14 14.06.2022
Кремнієва батарея електромобіля Enovix заряджається до 98% за 10 хвилин

Американський стартап Enovix сподівається зіграти свою роль у впровадженні електромобілів, розробивши акумулятор нового покоління, який, за його словами, тепер можна майже повністю зарядити менш ніж за 10 хвилин.

Час зарядки є надзвичайно важливим фактором, коли йдеться про впровадження електромобілів, і ми спостерігаємо вражаючі досягнення, спрямовані на те, щоби повернути користувачів на дорогу з мінімальною затримкою. Скорочення дорогоцінних хвилин потенційного часу підключення до електромобілів є спільною метою серед вчених-акумуляторщиків, і ми бачили прориви, що походять як від дослідницьких груп, так і від приватних компаній, що працюють у цій галузі. Це включає дослідження алюміній-іонних акумуляторів і експериментальних електродів, які можуть скоротити час перезарядки до декількох хвилин, в той час як стартапи, такі як StoreDot, і такі відомі гравці, як Volvo, також кидають свої капелюхи на ринг.

Технологічне обладнання ABB має те, що, за її словами, є найшвидшим у світі зарядним пристроєм для електромобілів, здатним повністю зарядити автомобіль за 15 хвилин або менше. Enovix працює над тим, щоб знизити ці цифри завдяки своїй запатентованій архітектурі батареї, в якій катод та анод класу EV виготовлені з кремнію, виконаного у вигляді тривимірної архітектури осередків.

За останнє десятиліття досліджень акумуляторів ми регулярно бачили кремній, причому цей матеріал воліли як альтернативу графіту, використовуваному в сучасних анодах, через його значно переважаючого потенціалу накопичення енергії. Enovix не вникає в цифри з цього аспекту продуктивності, а лише каже, що конструкція батареї збільшує щільність енергії і може витримати понад 1000 циклів, зберігаючи при цьому 93 відсотки своєї ємності.

Компанія розробляє свою технологію в рамках програми грантів Міністерства енергетики США та сподівається запропонувати рішення не тільки для електромобілів, а й для ширшого застосування у галузі зберігання енергії. У понеділок компанія оголосила, що продемонструвала, що її акумулятор можна зарядити з нуля до 80 відсотків всього за 5,2 хвилин, а до більш ніж 98 відсотків менше ніж за 10 хвилин.

«Можливість швидкої зарядки може прискорити масове впровадження електромобілів, і ми змогли продемонструвати рівень продуктивності, який відповідає і перевершує багато дорожніх карт OEM», - сказав Харрольд Руст, співзасновник, генеральний директор і президент Enovix.

«Виробники електромобілів шукають акумулятори, які підтримують велику дальність дії, тоді як державний та приватний сектори працюють над розширенням доступу водіїв електромобілів до швидких зарядних пристроїв. Ми пишаємося тим, що підтримуємо ці цілі, щоб допомогти електрифікувати автомобільну промисловість і продемонструвати, що наші акумулятори - відмінний варіант для живлення електромобілів далекої дії, що швидко заряджаються».


Источник: UA-electro
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015