Porsche купила виробника електровелосипедів Fazua

18:20 11.06.2022
Porsche купила виробника електровелосипедів Fazua

Німецький автовиробник Porsche оголосив про купівлю компанії Fazua, яка спеціалізується на виробництві електровелосипедів, а також легких електродвигунів та батарей для них.

Раніше цього року Porsche придбала 20% компанії, а тепер оголосила про покупку 100% акцій Fazua. Наприкінці минулого року Porsche також стала власником контрольного пакету акцій хорватського виробника електровелосипедів Greyp.

Очевидно, що покупка Fazua говорить про наміри Porsche розширити виробництво електровелосипедів. Система приводу Fazua, що поєднує акумулятор з двигуном в єдине ціле, важить 4,6 кг і є знімним елементом, що робить її більш практичним рішенням порівняно з аналогами, які не передбачають такої можливості. Виробник описує систему приводу як «надлегку, тонку і безшумну, яка прекрасно інтегрується в раму і забезпечує виключно плавний хід».

Згідно з наявними даними, Porsche планує організувати два спільні підприємства з амстердамським венчурним фондом Pon Holdings Ponooc, який займається реалізацією проєктів у галузі сталої енергетики та мобільності. Перше підприємство займатиметься «виробництвом та розповсюдженням майбутнього покоління високоякісних велосипедів Porsche eBike» . Друге підприємство зосередиться на створенні технологічних рішень для ринку мікромобільності, що швидко зростає. Зазначений фонд також володіє декількома велосипедними брендами, включаючи Cannondale, Schwinn, Cervelo та Santa Cruz.

Щодо компанії Fazua, то вона була заснована в 2013 році, а в 2019 році зуміла вийти на північноамериканський ринок. Компанія постачає електроприводи власної розробки більш ніж 40 виробникам велосипедів, у тому числі Bottecchia, Canyon, Corratec, Fuji та ін. Зазначимо, що Porsche не є новачком на ринку електровелосипедів. Раніше цього року автовиробник представив кілька дорогих електричних гірських велосипедів.


Источник: AMPERCAR
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015