Електромобілям Tesla з автопілотами загрожує видкликання

17:53 11.06.2022
Електромобілям Tesla з автопілотами загрожує видкликання

Претензії до електромобілів стали виникати після серії зіткнень із припаркованими або аварійними автомобілями та вантажівками із проблисковими маяками.

Електромобілі Tesla з частково автоматизованими системами керування після серії зіткнень з припаркованими автомобілями або вантажівками з попереджувальними знаками загрозливо наблизилися до відкликання, повідомляє AP NEWS.

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху (NHTSA) повідомила, що виявила 16 випадків зіткнення з аварійними автомобілями та вантажівками із попереджувальними знаками, внаслідок яких 15 людей отримали травми та один загинув.

Адміністрація заявила у четвер, що має намір провести інженерний аналіз Tesla. Є серйозні питання щодо системи Autopilot. Встановлено, що вона використовується в областях, де її можливості обмежені, і що багато водіїв не роблять жодних дій, щоб уникнути аварії, незважаючи на попередження від автомобіля.

В даний час розслідування охоплює 830 тисяч автомобілів.

Слідчі оцінять додаткові дані, характеристики автомобіля та вивчать ступінь, у якому Autopilot та пов'язані з ним системи Tesla можуть посилювати людський фактор або ризики поведінкової безпеки, підриваючи ефективність контролю водія.


Источник: ZN.UA
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015