Toyota готує компактний і недорогий пікап на базі RAV4

17:20 08.06.2022
Toyota готує компактний і недорогий пікап на базі RAV4

Toyota планує розширити свою лінійку пікапів новою моделлю. Інформацію підтвердили керівники північноамериканського підрозділу концерну Боб Картер і Купер Еріксен в інтерв'ю журналу Motor Trend.

До такого рішення керівництво Toyota підштовхнуло несподіваний успіх компактних пікапів Ford Maverick і Hyundai Santa Cruz, створених на базі кросоверів - вони розлітаються як гарячі пиріжки. Сумарно протягом року продали понад 50 тис. цих автомобілів.

З'ясувалося, що навіть у США, де дуже люблять пікапи, не всім потрібні величезні рамні моделі. Міським жителям більше до душі авто менше й економічніше.

Власне, спочатку пікапи Toyota Hilux і Tacoma були саме такими - їхня довжина не досягала і 5 метрів. Проте з кінця 90-х їх розміри почали зростати і з кожним новим поколінням пікапи ставали дедалі дорожчими.

У підсумку, зараз у лінійці Toyota компактного недорогого пікапа вже немає. Toyota Hilux та Tacoma досягають 5,3-5,7 м завдовжки і коштують від 27-30 тис. доларів. Для порівняння: ціна Ford Maverick стартує із $20 тисяч.

Подробиць нової моделі поки що немає, адже до її появи ще кілька років. Відомо лише, що компактний пікап Toyota збудують на платформі TNGA, яку також використовують кросовери Toyota RAV4 та Highlander. Напевно, у лінійці будуть не тільки бензинові, а й гібридні версії.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015