Автомобілі Tesla гальмують без причини під час руху

16:54 06.06.2022
Автомобілі Tesla гальмують без причини під час руху

Автомобілі Tesla масово виходять з ладу - сотні електрокарів зупиняються без причини під час руху. Це може призвести до величезної кількості ДТП у всьому світі.

Автомобільним регуляторам США надійшло понад 750 заяв про несправність електрокарів Tesla - проблема може бути у функції автопілота, яка доступна власникам транспорту від Ілона Маска.

Автомобілі Tesla вже давно допущені до доріг загального користування в США, навіть із наявністю автопілота. Проте з такими функціями водій зобов’язаний взяти управління на себе будь-якої миті, щоб уникнути ДТП.

Саме тому подібні помилки дуже небезпечні, особливо на автострадах, де автомобілі рухаються із величезною швидкістю, а часу для реагування на небезпечну ситуацію мало.

«Заявники повідомляють, що різке уповільнення може відбуватися без попередження і часто неодноразово протягом одного їздового циклу», - заявили у національному управлінні безпекою руху на трасах.

Різке та безпричинне гальмування - далеко не нова проблема Tesla. Ще в лютому 2021 року влада США почала розслідувати аналогічні гальмування моделей Model 3 та Y. Дослідження стосується 416 тис. авто, які випускалися у 2021 та 2022 роках.

Цілком можливо, що проблема стосується електрокарів, які ремонтувалися, або мають різні модифікації.


Источник: Факти ICTV
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015