В Росії вимирають компанії-автодилери

14:32 06.06.2022
В Росії вимирають компанії-автодилери

У Росії через дефіцит автомобілів не залишається роботи для автодилерів. Їхня кількість навіть за оптимістичним сценарієм скоротиться вдвічі до кінця 2022 року.

Про це розповіла гендиректор автодилера «Рольф» Світлана Виноградова. За її словами, вже кілька великих автодилерів уже виставлено на продаж. Які саме, Виноградова не уточнила.

Продають фактично контракти з автовиробниками та нерухомість, розповіла експерт. За словами одного з джерел видання, зокрема, виставлено дилера з продажу машин з пробігом «Максимум» у Санкт-Петербурзі.

Інші експерти говорять про скорочення дилерських мереж на третину та на 15%. У холдингу «Авілон» визнають, що найсильніше на ринок впливає дефіцит автомобілів.

А представник асоціації «Російські автодилери» повідомив, що під загрозою закриття перебуває щонайменше третина російських автодилерів. Він вказав на зупинку виробництв та догляд автоконцернів, дефіцит запчастин та інші проблеми авторетейлу. «Не всі витримають», - зазначив співрозмовник видання.

Автобізнес - одна з російських галузей, які найбільше постраждали від санкцій. Більшість імпортерів припинили постачання ще наприкінці лютого. За даними Росстату, випуск автомобілів у Росії у квітні впав майже у сім разів.


Источник: Обозреватель
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015