Skoda переносись виробництво комплектуючих з України

11:41 03.06.2022
Skoda переносись виробництво комплектуючих з України

Skoda Auto AS заявила про перенесення частини виробництва кабельної продукції з України з метою убезпечити себе від можливих збоїв у ланцюжку поставок. Як повідомили в компанії, виробництво кабельних джгутів з України частково перенесли до міста Млада-Болеслав у Чехії, де знаходиться штаб-квартира Skoda.

Автовиробник також повідомив, що забезпечив додаткові виробничі потужності в Марокко та Румунії.

У компанії заявили, що цей крок більш ніж вдвічі збільшив виробничі потужності для компонентів і дав додатковий захист від перебоїв та вузьких місць у постачанні комплектуючих.

Зупинка ланцюга поставок, викликана війною в Україні, змусила Skoda припинити виробництво свого електромобіля Enyaq iV на вісім тижнів через нестачу кабельних джгутів.

Як повідомлялося, в Україні знаходиться майже 40 заводів з виробництва джгутів електропроводів для автомобілів, але після війни частина з них призупинила виробництво, писала Financial Times. Внаслідок цього автомобільні гіганти BMW та Volkswagen, до складу якого входить Skoda, були змушені тимчасово зупинити свої заводи по усій Європі через логістичні проблеми з постачанням комплектуючих в Україні.


Источник: 24tv.ua
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015