Іржавий 60-річний молоковоз перетворили на швидкісний гоночний болід

09:21 02.06.2022
Іржавий 60-річний молоковоз перетворили на швидкісний гоночний болід

Професійні перегонники Марк і Нік Краєри переробили старий молочний фургон у спорткар з величезним 8,1-літровим V8. Для колориту йому залишили рідну фарбу та навіть іржу.

В американському штаті Іллінойс з'явився найнестандартніший перегоновий автомобіль у світі. Його зробили зі старого молочного фургона Divco 374 1962 випуску. Оригінальній машині присвятили відеоролик на YouTube-каналі Barcroft cars.

Спорткар збудували професійні перегонники Марк та Нік Краєри. У штаті Коннектикут вони виявили іржавий фургон, який давно стояв без руху. Автомобілю вирішили дати друге життя та підготувати його до драгрейсингу.

На вигляд фургон практично не змінився - хіба що кузов занизили й встановили перегонові шини. Divco 374 зберіг рідну фарбу та написи Dairy (молокопродукти) на боковинах. Іржу навмисно не прибирали (такий стиль називається рет-род).

А ось начинку фургона змінили повністю. Під капот встановили великий 8,1-літровий V8 від Chevrolet, доповнений парою турбін. Потужність досягла значних 815 к. с.

Пікап Chevrolet 1995 став донором підвіски, а в салоні встановили сидіння від Dodge Caravan. Крім того, молоковоз оснастили потужною аудіосистемою.

На перших змаганнях з драгрейсингу Divco 374 показав непоганий результат - проїхав чверть милі (402 м) за 12 секунд і розвинув на фініші 183 км/год. До того ж публіка оцінила нестандартний дизайн перегонового авто. Тепер молоковоз - найчастіший гість на різних шоу.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015