Черговий китайський конкурент Tesla здивував дизайном

18:33 01.06.2022
Черговий китайський конкурент Tesla здивував дизайном

Марка HiPhi, заснована компанією Human Horizons три роки тому, розпочала дорожні випробування своєї другої моделі - електричного седана з футуристичним дизайном, який конкуруватиме з аналогічними моделями Tesla та інших китайських брендів. При цьому HiPhi ввів новий термін для своїх автомобілів, TechLuxe, який застосовується до високотехнологічних преміальних моделей зі штучним інтелектом та сучасними рішеннями.

В арсеналі HiPhi вже є незвичайний кросовер X із шістьма дверима з інноваційною системою NT Door, якій не потрібні ні традиційні ручки, ні механічні замки. Серійний X може похвалитися автопілотом третього рівня, що програмується матричною оптикою зі світловою індикацією та програмною платформою Human Oriented Architecture (HOA), що складається з шести контрОлерів домену та 500 датчиків. У 2021-му HiPhi X переміг у національній премії «Автомобіль року» (Xuanyuan Award).

На підході друга модель - седан Z, який уперше сфотографували на дорозі. Новинка здивувала дизайном з висувним спойлером та величезним заднім ліхтарем. Загалом серійний варіант повторює однойменний прототип, представлений у листопаді минулого року, за винятком оптики та зовнішніх камер, що поступилися місцем традиційним дзеркалам.

У салоні можна помітити величезний планшет мультимедійної системи (його діагональ, ймовірно, становитиме 16,9 дюйма) та прямокутну цифрову панель приладів.

Відомо, що новинка побудована на платформі-скейтборді Hoa (Human Oriented Architecture). Для неї заявлено повнокероване шасі, автопілот HiPhi Pilot з 31 датчиком (лідар, сім камер, радари) та зв'язок 5G.

З великою часткою ймовірності Z отримає ту ж силову установку, що і X: вона складається з акумулятора на 96 кіловат-годин та пари електромоторів потужністю 268 кінських сил кожен. У випадку з кросовером цієї потужності вистачає, щоб забезпечити розгін до 100 кілометрів на годину приблизно за 3,9 секунди.

У Китаї кросовер коштує від 570 тисяч до 620 тисяч юанів. За попередніми даними, за електричний седан з індексом Z теж попросять понад 500 тисяч юанів (приблизно 75 тыс. доларів).


Источник: Human Horizons
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015