1000-сильний серійний Mercedes-AMG One готовий вийти в світ

18:04 01.06.2022
1000-сильний серійний Mercedes-AMG One готовий вийти в світ

Концепт Project One із силовою установкою, запозиченою у боліда «Формули-1», представили ще 2017 року на автосалоні у Франкфурті. З того часу в Mercedes-AMG працювали над серійною версією гіперкара, підготовка якої обернулася безліччю проблем та затримками. Але судячи з короткого відеотизеру в соцмережах марки, Mercedes-AMG One все ж таки вдалося адаптувати до доріг загального користування. Його прем'єра має відбутися 1 червня.

Вже відомо, що товарна версія Mercedes-AMG One буде практично ідентична Project One п'ятирічної давності, крім невеликих зовнішніх змін.

Технічна складова повністю перекочувала з прототипу на серійний автомобіль. В її основі 1,6-літровий турбомотор V6 від боліду Mercedes F1 W07 Hybrid, але з іншими коленвалом, поршнями та блоком керування. Максимальні обороти двигуна обмежені до 11 000 за хвилину, а неодружені обороти знижено до 1200 за хвилину.

Разом з чотирма електродвигунами двигун розвиває 1000 кінських сил, що зробить One найпотужнішим дорожнім автомобілем в історії штутгартського бренду. Супергібрид розганятиметься з місця до 200 кілометрів на годину менш ніж за шість секунд, а його максимальна швидкість перевищить 350 кілометрів на годину. Запас ходу виключно на електротязі має становити близько 25 кілометрів.

Минулої осені Mercedes-AMG підтвердили, що виробництво автомобіля почнеться в середині 2022 року. Спочатку старт запланували на 2019 рік, проте через проблеми з «формульним» двигуном дату довелося кілька разів переносити. Тиждень тому глава Mercedes-Benz Ола Калленіус припустив, що рада директорів навряд чи була тверезою, коли давала добро такому складному проекту.

Наклад Mercedes-AMG One обмежений 275 екземплярів, і всі вони були розпродані ще до прем'єри у 2017 році. Вартість кожного - понад три мільйони доларів.


Источник: Mercedes-AMG
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015