Автомобілі Honda навчаться виявляти хвороби водіїв

15:53 01.06.2022
Автомобілі Honda навчаться виявляти хвороби водіїв

Honda має намір використовувати штучний інтелект (ШІ) для вивчення умов водіння і розробки технології виявлення змін у фізичному стані водіїв. У корпорації розраховують, що це дасть змогу зменшити кількість ДТП за участю літніх водіїв. Але є у технології японського автоконцерну і медична функція - рання діагностика деменції і глаукоми. Партнер Honda в цьому проєкті - Національний інститут квантових наук і технологій Японії.

Для аналізу мозкової активності і очей використовують набір датчиків, камеру і технології магнітно-резонансної томографії (МРТ). Камера визначає напрямок погляду водія і попереджає про наявність пішоходів, які не потрапили в поле зору.

За словами розробників, під час їзди через розгойдування автомобіля або скорочення відстані між транспортними засобами когнітивна функція і здатність орієнтуватися в просторі знижуються. Порівнюючи швидкість реакції водія із середніми показниками, система зможе сповіщати про відхилення.

Враховуючи те, що в Японії 25% власників водійських посвідчень - люди старше 65 років, нова технологія Honda дасть змогу скоротити кількість, так званих вікових аварій. Як показує статистика, найчастіше літні водії плутають педалі газу і гальма. Впровадити нову систему безпеки в серійний автомобіль концерн планує до 2023 року.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015