Розкрито подробиці нового Duster

14:44 31.05.2022
Розкрито подробиці нового Duster

З'явилася інформація про третє покоління Dacia/Renault Duster. Новий кросовер представлять у 2024 році, і модель радикально зміниться. Про це повідомляє французький сайт L'Argus.

Дизайн Duster стане більш агресивним і брутальним. Його виконають у стилі концепт-кара Dacia Bigster, і це означає, що на зміну плавним лініям прийдуть грані та кути.

Крім того, новий Дастер трохи підросте в розмірах. Його побудують на сучаснішій платформі CMF-B, яку також використовують нові Nissan Juke і Renault Captur. Вона дозволить встановити нові системи безпеки.

Очікується, що кросовер Dacia/Renault Duster 2024 отримає бензинові турбомотори об'ємом 1,0 л (100 к.с.) та 1,3 л (130 і 150 к.с.), а ось турбодизелів більше не буде. Натомість запропонують 140-сильну гібридну установку Renault E-Tech із 1,6-літровою бензиновою четвіркою та електромотором.

Новий Duster E-Tech також матиме нестандартну систему повного приводу. Задні колеса рухатиме окремий електромотор. Така схема використовується у повнопривідних гібридах Toyota Prius і Peugeot 3008.

Перераховані вище заходи є вимушеними та продиктовані жорсткішими стандартами екології та безпеки. Звичайно, нові технології зроблять Duster відчутно дорожчим, проте він усе одно залишиться масовою бюджетною моделлю.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015