Stellantis та Toyota готують сюрприз на ринку комерційних автомобілів

13:05 31.05.2022
Stellantis та Toyota готують сюрприз на ринку комерційних автомобілів

Група Stellantis та Toyota Motor Europe (TME) 30 травня оголосили про розширення співпраці. У середині 2024 року на європейському ринку з'явиться перший повнорозмірний фургон марки Toyota, включаючи версію на електротязі. Таким чином Сitroen Jumper, Peugeot Boxer та Fiat Ducato отримають ще одного «зібрата».

Нова модель допоможе Stellantis ще більше зміцнитися на ринку LCV у 30 країнах Європи. А це в свою чергу наблизить до реалізації корпоративної стратегії Dare Forward 2030 - вийти на лідируючі позиції LCV у глобальному масштабі як за технологіями, так і з виробництва та частки ринку.

Нагадаємо, що співпраця Stellantis і TME почалася ще в 2012 році, внаслідок чого на французькому заводі Nord було розпочато випуск середньорозмірного фургону Toyota Proace (cоплатформенник Сitroen Jumpy, Peugeot Expert, Fiat Scudo). А в 2019 році воно було закріплене новим проектом - на підприємстві Віго в Іспанії налагодили виробництво компактної моделі розвозу Proace City (однотипна машинам Сitroen Berlingo, Peugeot Partner і Opel Combo).


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015