Новий російський «прорив»: з імпортозаміщенням не вийшло, перейшли на «паралельний імпорт»

18:30 30.05.2022
Новий російський «прорив»: з імпортозаміщенням не вийшло, перейшли на «паралельний імпорт»

Популярний у Росії інтернет-майданчик Wildberries розпочав продавати запасні частини для автомобілів і мотоциклів за так званим «паралельним імпортом». Зокрема, в переліку доступних двигуни, коробки передач, електрообладнання, деталі паливних систем і кермового управління. При чому контрафактними запчастинами забезпечують не тільки росіян, а й жителів сусідніх країн: Білорусі, Вірменії, Казахстану і Киргизії.

«Поряд із запуском нового сервісу був значно збільшений і сам асортимент автотоварів на 1 млн найменувань. Наразі їх вже понад 2,2 млн, в планах компанії розширити його ще в два рази в цьому році», - заявили в пресслужбі ритейлера.

Легалізувати «паралельний імпорт», а іншими словами - ввезення товарів без згоди правовласника, російський уряд вирішив у березні цього року. А вже 6 травня був опублікований повний перелік товарів, дозволених для ввезення за цією схемою. До нього входять і автозапчастини. Тільки в березні-квітні на Wildberries зареєструвалося понад 106 тисяч нових підприємців, готових заробити на «сірому» імпорті.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015