Перше у світі електричне пожежне авто вже на службі

12:44 29.05.2022
Перше у світі електричне пожежне авто вже на службі

Лос-Анджелес став першим у світі містом, де розпочинається експлуатація електричного пожежного автомобіля. Електрокар Rosenbauer RTX вже надійшов на службу в пожежній частині Голлівуду. Про це повідомляє сайт Motor Authority.

Австрійський пожежний електромобіль Rosenbauer RTX створено у 2019 році й перший його екземпляр відправлений для демонстрації до США. Він зацікавив пожежну службу Лос-Анджелеса, і там замовили таке авто за 1,2 мільйона доларів.

Rosenbauer RTX оснащений двома електродвигунами сумарною потужністю 490 к.с. Акумуляторна батарея місткістю 132 кВт?год дозволяє пожежному насосу та іншому устаткуванню безперервно працювати протягом двох годин.

Слід зазначити, що саме для поліції Лос-Анджелеса автомобіль оснастили ще й 3,0-літровим 300-сильним турбодизелем BMW. Він не обертає колеса, лише виконує роль генератора - виробляє електроенергію. Таку схему застосовували в електрокарах BMW i3 та Chevrolet Volt.

Оснащення включає повний привід та керовані задні колеса. Крім того, передбачена пневмопідвіска зі змінним кліренсом.

У пожежній службі Лос-Анджелеса вбачають чимало переваг у Rosenbauer RTX. Електромотор дозволяє знизити рівень шуму, а ще такий автомобіль не має шкідливих викидів в атмосферу, якщо не включений дизельний генератор.

Наступного року Лос-Анджелес придбає ще один Rosenbauer RTX. Крім того, такий самий електромобіль замовив ще одне каліфорнійське місто Менло-Парк.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015