Komatsu відновлює постачання запчастин до України

12:31 29.05.2022
Komatsu відновлює постачання запчастин до України

Японська транснаціональна корпорація Komatsu відновила постачання в Україну запчастин для будівельної та гірничодобувної техніки: вони були припинені з початком повномасштабного вторгнення Росії. Про це оголосив президент японської компанії, пише Nikkei.

Оскільки сили оборони відбили наступ росіян на Київ, і з урахуванням «інших змін на місцях», виробник техніки вирішив, що тепер є безпечні транспортні шляхи до своїх дистриб'юторів у «безпечних» районах.

«В Україні процвітає гірничодобувна промисловість з видобутку залізняку та інших природних ресурсів. Машини працювали на шахтах після початку бойових дій з Росією, тепер ми відновили постачання запчастин дистриб'юторам», - сказав Хіроюкі Огава.

Постачання з/ч для техніки Komatsu, як і раніше, призупинено для тимчасово окупованих Росією районів України.

Тим часом Огава заявив, що конкурент Caterpillar не планує йти з ринку країни-окупанта. Його пояснення такої позиції - те, що Komatsu «несе відповідальність перед клієнтами і як роботодавець».

У компанії заявили, що продовжують постачати з/ч та послуги через своїх дистриб'юторів у РФ «для забезпечення безпеки на будмайданчиках та в шахтах, де використовуються її екскаватори, самоскиди та інша техніка».

Видання нагадало, що Komatsu припинила експорт у Росію та виробництво на території країни окупантів.

Тим часом Caterpillar з березня призупинила роботу на російських заводах.

Там прогнозують, що продаж будтехніки в СНД у фінансовому році, що закінчується в березні 2023-го, становитиме еквівалент $527 млн, що на 64% менше, ніж минулого.

«Бізнес триває у звичайному режимі, за винятком Росії та Білорусі», - підсумував Огава.


Источник: LIGA.net
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015