Рідкісний японський гіперкар Aspark Owl виставили на продаж

17:16 27.05.2022
Рідкісний японський гіперкар Aspark Owl виставили на продаж

Французький дилер Absolut Cars Consulting виставив на продаж рідкісний електричний гіперкар Aspark Owl. Колись найпотужніший серійний автомобіль у світі оцінили у 3,5 мільйона євро. Наклад «Сови» - лише 50 екземплярів. При цьому більшість машин дістанеться покупцям з Європи, країн Азії та Близького Сходу.

Розробка Aspark Owl була завершена в найкоротший термін. Якщо вірити офіційному таймлайну, то від ідеї до прем'єри серійної версії гіперкара на автосалоні в Дубаї минуло п'ять років. На кожному етапі зростала віддача силової установки. Спочатку вона становила 435 сил та 764 Нм, потім 1166 та 885, а у товарного електрокара її знову збільшили - до 2012 сил та 2000 Нм.

Автомобіль використовує вуглепластиковий монокок та гідравлічну підвіску на подвійних поперечних важелях. Дорожній просвіт регулюється вручну або автоматично (від 80 до 160 мм). Електромоторів - чотири (по одному на колесо), що дозволило реалізувати векторизацію тяги. Батарея працює з напругою 800 вольтів, має ємність 64 кіловат-години та номінальну потужність 1300 кіловатів. Запас ходу на одній зарядці - 450 кілометрів за циклом NEDC.

Завдяки активній аеродинаміці, низькій висоті (менше метра) та повному приводу Owl розганяється до «сотні» за 1,9 секунди. Прискорення з нуля до 300 кілометрів на годину займає 10,6 секунди, а «максималка» дорівнює 400 кілометрів на годину. Близький за потужністю Lotus Evija (2000 к.с., 1700 Нм) витрачає на розгін до ста трохи менше трьох секунд, досягає трьохсот кілометрів на годину через дев'ять секунд після старту, а його максимальна швидкість становить 340 кілометрів на годину.

Анонсований тираж Aspark Owl - 50 екземплярів. Більшість з них вирушить до Європи, країн Азії та Близького Сходу, ще десять призначені для Північної Америки. Ціна - 2,9 мільйона євро, однак виставлений на продаж автомобіль оцінили в 3,5 мільйона, причому сума вказана без ПДВ. Дата виробництва - лютий 2021 року, пробіг - заводські 10 кілометрів.

Електрокар «одягнений» у синій кузов із видимого вуглепластику, салон оздоблений дорогою шкірою. Штатно Owl оснащений клімат-контролем, медіасистемою з чотирма дисплеями, навігацією, камерою заднього виду та фоновим підсвічуванням. Гальма - вуглець-керамічні з 10-поршневими супортами спереду та чотирипоршневими ззаду. Колеса діаметром 20 дюймів на передній осі та 21 на задній взуті в шини Michelin Pilot Sport Cup 2 R.


Источник: Absolut Cars Consulting
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015