У Європі скасують «Зелені карти» для машин із Росії

15:11 27.05.2022
У Європі скасують «Зелені карти» для машин із Росії

Російські «Зелені карти» перестануть діяти в Європі з 1 червня 2023 року, повідомляє пресслужба ВСС, РСА та НССО. Це міжнародні поліси страхування автоцивільної відповідальності, що дають змогу росіянам в'їжджати на території країн без оформлення місцевого поліса ОСАЦВ. Як повідомляють страховики, двостороння угода буде розірвана приблизно через рік, і російські «Зелені карти» виявляться недійсними у Євросоюзі, а також у Швейцарії.

Натомість «Зелені карти», видані в Європі, перестануть діяти в Росії. З російськими документами можна буде в'їжджати лише в кілька країн - Азербайджан, Білорусь, Туреччину, Іран, Ізраїль, Туніс, Марокко та країни колишньої Югославії.

При в'їзді до інших країн росіянам із літа наступного року доведеться доплачувати за місцевий поліс ОСАЦВ. «Зелені карти» ж не діятимуть, причому незалежно від зазначеного в самих документах терміну дії. У березні в'їзд ними росіян заборонила Україна.

При цьому минулого тижня прем'єр-міністр РФ Михайло Мішустін підписав розпорядження, яке скасовує обмеження на в'їзд до Грузії, зокрема, через автомобільні пункти. З березня 2020 року через коронавірус для в'їзду були потрібні причини - наприклад, відвідування родичів або лікування.

Раніше в Російському союзі автостраховиків заявили, що через подорожчання запчастин виплати з ОСАЦВ та каско перестали покривати вартість ремонту машин. За прогнозом учасників ринку, ситуація збережеться, доки не буде налагоджений «сірий» імпорт деталей.


Источник: Пресс-служба ВСС, РСА и НССО
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015