Hyundai та KIA знімають із виробництва знамениті моделі

15:05 26.05.2022
Hyundai та KIA знімають із виробництва знамениті моделі

Колись популярні сімейні седани поступово поступаються місцем кросоверам. Від неприбуткових моделей доводиться відмовлятися, щоб звільнити кошти на електрифікацію Hyundai-KIA.

Концерн Hyundai розпочав оптимізацію модельного ряду та її жертвами стануть одразу кілька моделей. Зокрема, популярні раніше Hyundai Sonata та Kia K5/Optima знімуть із виробництва найближчими роками. Про це стало відомо виданню Automotive News Europe.

Нинішнє покоління Hyundai Sonata, очевидно, стане останнім. На нього ще чекає один фейсліфтинг, а у 2027 або 2028 році випуск седана припинять. Оскільки KIA K5 (раніше відома як Optima) ділить із Sonata платформу, то цю модель чекає така сама доля.

Причина такого рішення зрозуміла - останніми роками сімейні седани різко втратили популярність, адже покупці все частіше вибирають кросовери. Зараз продають удвічі менше Hyundai Sonata, ніж 7-8 років тому.

Крім того, концерн Hyundai почав електрифікацію лінійки, а це вимагає чималих коштів, тому вирішено відмовитися від менш успішних моделей. До того ж для випуску електрокарів потрібні нові виробничі потужності. Тому один із південнокорейських заводів, де випускали Hyundai Sonata, вже зупинено та він проходить модернізацію - його готують до випуску спортивного електрокара Hyundai Ioniq 6.

Через низький попит вже найближчими роками припинять випускати й KIA Stinger - задньопривідна модель не отримає наступника і піде з ринку. Попри позитивні оцінки преси та експертів, KIA Stinger так і не вдалося завоювати популярність та його продажі залишаються на дуже низькому рівні.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015