Peugeot побудувала незвичайний прототип для гонок

15:44 26.05.2022
Peugeot побудувала незвичайний прототип для гонок

Французька марка Peugeot повертається в гонки на витривалість із заводською командою та новим прототипом Peugeot 9X8. Машина, яку показали у 2021 році як комп'ютерний рендер, до весни 2022 року перетворилася на реальний гоночний автомобіль, який дебютує в чемпіонаті світу FIA World Endurance Championship вже в липні. І нова модель стане одним із найнезвичайніших по дизайну гоночних прототипів, які будь-коли брали участь у гонках. Все завдяки кузову, позбавленому традиційного антикрила.

Розроблений дизайнерами Peugeot та фахівцями Peugeot Sport прототип відрізняється кузовом, у якому за притискну силу та стійкість у поворотах відповідає не антикрило, а розвинений спліттер спереду, масивний дифузор ззаду та кілька поздовжніх «плавників» на кузові. При цьому вдалося зберегти фірмові риси Peugeot - оптику кігті лева, салон i-Cockpit та ліврею в кольорах Peugeot Sport Engineering.

Peugeot 9X8 оснащений Peugeot Hydrid4 500kW - гібридною силовою установкою із встановленого ззаду в межах бази 680-сильного турбомотора V6 2.6, що приводить задню вісь, і 272-сильного мотора-генератора, що працює на передню вісь, в поєднанні з 900-вольтовою батареєю.

Пікова потужність повнопривідного прототипу обмежена 680 кінськими силами, але електромотор і двигун внутрішнього згоряння можуть працювати як разом, так і окремо. Гоночний дебют Peugeot 9X8 відбудеться 10 липня 2022 в Італії на гонці «6 годин Монці». Потім команда проведе ще два етапи FIA WEC - 6-годинні перегони в Японії та Бахрейні. Сезон-2023 колектив Peugeot проїде повністю, включаючи домашній собі добовий марафон «24 години Ле-Мана» у Франції.


Источник: Peugeot Sport
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015