Англійці відродять культову Subaru Impreza WRX STI

18:07 24.05.2022
Англійці відродять культову Subaru Impreza WRX STI

Британська фірма Prodrive, відома гоночним та дорожнім баггі Hunter, вирішила відродити культову дводверну Subaru Impreza WRX STI. На сьогоднішній день відома назва проекту - P25, але що він являє собою, незрозуміло.

Інжинірингова фірма Prodrive, що займається створенням автомобілів для ралі та кільцевих перегонів, вирішила реінкарнувати легендарну Subaru Impreza WRX STI. Проект називається P25, але поки що незрозуміло, це буде новоділ або рестомод на кшталт Lancia Futurista/Safarista. Судячи з тизера, з упевненістю можна говорити лише про те, що P25 розглядають як кавер-версія дводверної «Імпрезі». Швидше за все, йдеться про Impreza P1 зразка 2000 року.

За будівництво P1 якраз і відповідала Prodrive. Subaru вирішила боротися із сірим імпортом і замовила у британців адаптовану під місцеві дороги версію WRX STI Type R. Такий автомобіль отримав чотириканальну АБС, гостріше рульове управління та короткохідну кулісу важеля КПП. Потужність дволітрового турбомотора підняли з 218 кінських сил і 290 Нм моменту, до 280 сил і 363 Нм, що скоротило час розгону до «сотні» на півтори секунди, з 6,3 до 4,7.

Був у P1 і наступник. Концепт P2 був кей-кар Subaru R1 з двигуном від Impreza WRX STi (майже як Nissan Juke з мотором від GT-R) і повнопривідною трансмісією з двома активними диференціалами. За деякими даними, віддача двигуна P2 становила 350 сил, прискорення з місця до ста у машини займало близько чотирьох секунд, а максималка упиралася в 280 кілометрів на годину. На трасі Top Gear P2 виявився швидше за TVR Sagaris, Audi R8, BMW M5 і Aston Martin Vanquish.


Источник: Prodrive
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015