У США представили електрокар у ретро-стилі та без екранів

17:36 24.05.2022
У США представили електрокар у ретро-стилі та без екранів

Молодий бренд Olympian Motors із Каліфорнії готує до виходу на ринок першу модель. Вона отримала ім'я на кшталт машин Tesla - Model 01 - проте разюче відрізняється від електрокарів автогіганта. Model 01 оформлена в ретро-стилі, причому її творці вирішили дотримуватися дрібниць, включаючи багатоспицеві колісні диски і оброблену деревом передню панель салону, на якій немає фізичних екранів.

Двоколірний кузов Olympian Model 01, для якого доступно більше 50 варіантів забарвлення, виготовлений з титану та армійського вуглецевого волокна. Двері у седана розпашні - задні відкриваються проти ходу руху, а відсутність центральних стійок полегшує висадку та посадку.

Інтер'єр, також виконаний з огляду на класичні автомобілі, оснащений цілком сучасний. У салоні вмістили цілих дев'ять подушок безпеки. В оформленні застосовані натуральне дерево, шовк, титан і сталь, деякі деталі виготовили за допомогою 3D-принтера.

На передній панелі – аналогові прилади та жодних «нав'язливих 2D-екранів». Однак без мультимедійної системи розкішний седан не залишили: він оснащений власною операційною системою OOS (Olympian Operating System) та проекційним дисплеєм, що виводить інформацію на лобове скло. Управляється електроніка голосом.

Що стосується силової установки, то Model 01 пропонують з єдиним електромотором на задній осі, що розвиває 314 кінських сил і 414 Нм моменту. З місця до 97 кілометрів (60 миль) на годину він розганяється за 5,7 секунди, а максимальна швидкість становить понад 255 кілометрів на годину. Акумулятор ємністю 82 кіловат-години забезпечує седану до 490 кілометрів ходу, а зарядити його можна від 125 кіловатного терміналу.

Olympian вже відкрив прийом замовлень на Model 01, хоча живий автомобіль поки що не показував. Вартість стартує зі 100 тисяч доларів, а для замовлення потрібно внести депозит у розмірі 500 доларів. Постачання клієнтам мають розпочатися наприкінці 2022 року.

Не тільки в Olympian втомилися від зростаючого числа та розмірів екранів у салонах сучасних машин. Дизайнер інтер'єрів підрозділу BMW i Маттіас Юнгханс вважає, що засилля величезних дисплеїв скоро настане кінець: місце «чорних скляних поверхонь» в автомобілях почнуть займати технології, здатні взяти на себе ті самі завдання.


Источник: Olympianmotors
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015