Номерні знаки в Каліфорнії замінять наклейками

16:01 24.05.2022
Номерні знаки в Каліфорнії замінять наклейками

Влада Каліфорнії схвалила використання наклейок на бампер замість традиційних реєстраційних номерних знаків. Головною метою незвичайного проекту, який розробляли з 2013 року, стане нова можливість для автовласників використати дизайнерські таблички, які не псуватимуть зовнішній вигляд передньої частини транспортного засобу. Нове рішення буде користуватися популярністю у власників спорткарів та електромобілів.

Альтернативні номерні знаки почали розробляти у США з 2013 року. Двома роками пізніше в країні стартував експеримент, у рамках якого використати наклейки замість передніх номерних знаків дозволили 28 поліцейським автомобілям. Зараз влада вирішила розширити програму на приватних автовласників, які зможуть розмістити дизайнерські наклейки на передніх бамперах своїх машин. Зробити заміну може будь-який бажаючий, звернувшись до акредитованої урядом компанії. Вартість однієї з восьми варіантів наклейок коштуватиме клієнтам 85 доларів.

Експеримент триватиме до 2023 року. За словами авторів ініціативи, нова можливість вже зацікавила кілька тисяч американців. Найчастіше замінити традиційні номери на наклейки хочуть власники електрокарів та спортивних автомобілів, для яких важливо зберегти презентабельний зовнішній вигляд та аеродинаміку транспортних засобів.


Источник: Jalopnik
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015