Україна отримає бензин з держрезерву Польщі

10:36 24.05.2022
Україна отримає бензин з держрезерву Польщі

країна з дня на день очікує на постачання бензину з державного резерву Польщі. Цим бензином збиралися покрити четверту частину споживання у травні. Про це повідомив перший заступник міністра економіки України Денис Кудін.

За його словами, на відміну від дизельного палива, обсяги імпорту бензину в країну нині не покривають обсяги його споживання.

«І тут ми суттєво розраховуємо на допомогу наших європейських партнерів, зокрема, польського державного резерву, який нам пообіцяв дати приблизно четверту частину споживання у травні. Ми з дня на день очікуємо на це постачання», - зазначив Кудін.

Водночас, за його словами, обсяги імпорту дизельного палива до України на 20% перевищують обсяги його споживання.

«Цього достатньо для того, щоб покупець, вистоявши в черзі, зміг би залити собі в бак, нехай і з обмеженнями, але 20 літрів, проте недостатньо для того, щоб забрати чергу», - сказав перший заступник міністра економіки.

На його думку, причиною збереження черг на заправках покупців дизпалива є його низькі запаси у операторів - 3-5 днів реалізації замість колишніх 15-20 днів. При цьому окремі оператори взагалі працюють з коліс.

За інформацією Мінекономіки, російські агресори від початку війни зруйнували в Україні 27 нафтобаз.


Источник: Цензор.НЕТ
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015