Велосипедисти і пиво. Нові ПДД в Польщі

16:40 23.05.2022
Велосипедисти і пиво. Нові ПДД в Польщі

Велосипедистам у Польщі загрожують нові суворі покарання за їзду в нетверезому стані. Йдеться мінімум про штрафи. Водійське посвідчення у водіїв двоколісних не забиратимуть. Але їм загрожують інші, часто дуже серйозні наслідки.

Штраф мінімум тисяча злотих, грошове стягнення до 30 тисяч злотих, а то й ув'язнення - покарань за керування велосипедом у стані алкогольного сп'яніння є багато. Його діапазон залежить від обставин. Основне покарання для велосипедиста після вживання алкоголю (0,2-0,5 проміле) або у стані алкогольного сп’яніння (понад 0,5 проміле) - штраф.

Встановлено мінімальні ставки штрафів, утім під час перевірки поліцейський може вирішити збільшити суму. У 2022 році штраф може становити навіть 5 тисяч злотих.

У деяких випадках штрафом все не закінчується. Якщо поліцейський виявить будь-які ознаки небезпеки дорожнього руху, велосипедиста можуть притягнути до суду. Суд може призначити штраф до 30 тисяч злотих, а також застосовувати додаткові міри покарання. У крайньому випадку - не тільки винести заборону на керування немоторними транспортними засобами, а й посадити за грати.


Источник: Ukrayina.pl
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015