McLaren створив особливу фарбу на честь платинового ювілею Єлизавети II на троні

17:11 23.05.2022
McLaren створив особливу фарбу на честь платинового ювілею Єлизавети II на троні

Королева Єлизавета II стала першим в історії Сполученого Королівства монархом, який перебуває на троні 70 років - платиновий ювілей на троні королеви, коронація якої відбулася 2 червня 1953 року, офіційно відзначили 6 лютого 2022 року. Свій внесок у святкування ювілею зробила і марка McLaren, яка тепер представила особливу фарбу Platinum Jubilee та шильдик для суперкара McLaren Artura. Дату прем'єри обрали невипадково - рівно 18 років тому Її Величність відкрила технологічний центр McLaren в Уокінгу, особисто побувавши у глобальній штаб-квартирі McLaren Technology Center (MTC) у графстві Суррей.

Фахівці заводського тюнінг-підрозділу McLaren Special Operations (MSO) розпочали підготовку до платинового ювілею королеви Великобританії спільно з компанією AkzoNobel, яка постачає фарби для британського автовиробника.

Спільними зусиллями був розроблений ідеальний платиновий відтінок, для якого підібрали найбільш підходящу комбінацію металевого пігменту, щоб колір виглядав барвисто при будь-якому освітленні і був досить надійним, не вицвітаючи протягом усього терміну експлуатації спорткара.

Після восьмиденних випробувань MSO та AkzoNobel офіційно створили колір Platinum Jubilee, який буде доступний покупцям автомобілів McLaren протягом кількох років. Першою моделлю у новому відтінку став McLaren Artura.

Суперкар, який побудований на новій вуглепластиковій архітектурі Carbon Lightweight Architecture і оснащується 680-сильною гібридною силовою установкою, також отримав спеціальний шильдик. Спеціально на честь 70-річчя присутності Єлизавети II машину також забезпечили емблемою Elizabeth II, яка замінила традиційний шильдик McLaren на капоті.


Источник: McLaren
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015