Ford відмовився від планів випуску електромобілів в Індії

14:07 23.05.2022
Ford відмовився від планів випуску електромобілів в Індії

Ford має в своєму розпорядженні кілька заводів в Індії, проте зараз вони перебувають у підвішеному стані. Ще восени минулого року американський автовиробник оголосив про звільнення з місцевого ринку через низький попит і збитки, що перевищують два мільярди доларів. Тепер геополітична ситуація загострилася на тлі війни на території України та локдаунів через нову хвилю коронавірусу в Китаї, тому Ford вирішив відмовитися і від планів з випуску електромобілів в Індії.

Передбачалося, що випуск екологічно чистих автомобілів Ford у майбутньому буде організовано на одному з підприємств компанії. Більше того, індійський уряд готовий був допомогти автовиробнику здійснювати ці плани - для цього в країні діє програма заохочення виробників електрокарів. Спершу Ford подав заявку на участь у держпрограмі, а тепер відкликав її.

В даний час продовжуються переговори про продаж заводу Ford у штаті Гуджарат з Tata Motors, і, за інформацією Autocar India, вони успішно просуваються. Крім того, є кілька претендентів на покупку потужностей Ford у Ченнаї, проте хто не уточнюється. Обидва заводи не працюють з 2021 року.

Ford був присутній на індійському ринку чверть століття, проте марка так і не змогла досягти тих самих результатів, що й азіатські конкуренти, навіть незважаючи на значні інвестиції. На момент виходу з Індії частка американської марки становила лише два відсотки від загального продажу автомобілів у країні.


Источник: Autocar India
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015