BMW представила технологію фарбування кузова автомобіля силою думки

12:36 23.05.2022
BMW представила технологію фарбування кузова автомобіля силою думки

BMW продемонструвала новий метод забарвлення кузова автомобіля, що отримав назву «електронне чорнило». Він дає змогу змінювати колір просто силою думки.

Презентація нової технології відбулася в січні 2022 року на виставці споживчої електроніки CES 2022 (Consumer Electronics Show) у Лас-Вегасі. «Електронним чорнилом» був покритий кузов концептуального електричного кросовера BMW iX Flow.

Шоу-кар поступово змінював колір завдяки наклеєним на нього сегментам ePaper, що містять в собі мільйони мікроскопічних капсул завтовшки не більше людської волосини. Кожна така капсула містить негативно заряджений білий і позитивно заряджений чорний пігменти. Від електростимуляції вони «збираються» на поверхні, фарбуючи кузов в бажаний відтінок. Щоправда, доступна тільки монохромна грама - чорний і білий кольори та їхні відтінки.

Якщо під час презентації технології на CES 2022 зміна між колірними візерунками відбувалися поступово, то тепер керуюча електроніка здатна змінювати колір миттєво. Ба більше, тепер змінити колір BMW iX Flow можна силою думки. «Електронні чорнила» реагують на думки і настрій людини. Для цього використовувалася технологія Мюнхенського стартапу Brainboost, що дає змогу реєструвати активність мозку і «передавати» її автомобілю.

«Кольорові візерунки BMW IX flow реагують на активність мозку і відображають її. Коли мозок перебуває в стані спокою, то зміни патернів на iX Flow також стають більш спокійними і ритмічними», - пояснює генеральний директор Brainboost Філіп Гейлер.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015