Коли відбудуть автомобільний міст у Чернігові

17:53 20.05.2022
Коли відбудуть автомобільний міст у Чернігові

Відновити рух в районі зруйнованого автомобільного мосту на Чернігівщині планують як тільки спаде достатній рівень води для наведення там понтонної переправи. Про це Суспільному розповів заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко під час робочої поїздки до Чернігова.

За його словами, відновлення руху цієї ділянки в напрямку Києва не закінчиться облаштуванням понтонної переправи. Далі міст планують реконструювати, а потім і побудувати новий.

«В нас є розуміння, що за п'ять місяців після відходу річки ми відновимо цей міст шляхом встановлення металоконструкцій. Також в нас вже є проєкт будівництва нового мосту І категорії, тобто чотири смуги. Тут вже буде все залежати від фінансування. Я думаю ми знайдемо кошти в резервному фонді аби відреконструювати міст, а потім і побудувати новий», - зазначив Тимошенко.

Також заступник голови Офісу президента згадав і про міст через Десну біля села Шестовиця. Його було практично зруйновано через намагання росіян переправитися ним через річку Десна.

«На мосту по окружній дорозі завтра (20 травня, - ред.) починаються демонтажні роботи, адже великі прольоти впали в річку. Поки не можу сказати, що ми будемо приступати до будівництва там нового мосту в найближчий термін, бо там треба зробити проєктування», - сказав Кирило Тимошенко.

Зруйнований міст біля села Шестовиця.

Вартість робіт по відновленню цих двох мостів поки не відома.

Нагадаємо, що вночі 23 березня російські окупанти скинули кілька авіабомб на автомобільний міст через Десну, який сполучав місто з Києвом. В результаті удару впали прольоти цього мосту.


Источник: Суспільне.Новини
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015