Обміняти водійські права можна буде в міграційній службі

11:57 20.05.2022
Обміняти водійські права можна буде в міграційній службі

В Україні можна обміняти посвідчення водія в міграційній службі. Про зміни повідомляється на сайті МВС.

Тепер українці можуть замовити послугу як у МВС, ЦНАП, так і ДМС.

Міграційна служба прийматиме заявки, а потім надсилатиме їх на перевірку до сервісних центрів. Після перевірки посвідчення надрукують у держпідприємстві Документ. Після цього права можна буде забрати.

На тлі війни багато сервісних центрів МВС були змушені закритися. У березні більшість із них уже відкрилася, і тепер українцям надається оновлений список послуг, щоб підлаштуватися під реалії в умовах війни.

Охочі отримати права водія можуть відвідувати автошколу онлайн - навчання проходитиме за допомогою сервісів Zoom та Skype. Тепер майбутнім водіям не привабливо відвідувати автошколу. Ще одна зміна - теоретична частина підготовки була зменшена на 20%. За бажанням, в автошколах можуть збільшити практичну навчальну частину. Такі зміни діятимуть у період воєнного стану та через 4 місяці після його закінчення.

Зараз у МВС думають над впровадженням корисної функції у сервіс Дія - йдеться про перереєстрацію авто. Теоретично це дозволить міняти власника транспортного засобу за допомогою смартфона в будь-якому місці.


Источник: Факти ICTV
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015