Борг Aston Martin наблизився до мільярда фунтів стерлінгів

16:35 16.05.2022
Борг Aston Martin наблизився до мільярда фунтів стерлінгів

Британський виробник спорткарів Aston Martin переживає не найкращі часи. Новий звіт Aston Martin про прибуток, його чистий борг наблизився до одного мільярда фунтів стерлінгів і склав за підсумками першого кварталу 956,8 мільйона фунтів. 

З січня по березень чистий збиток Aston Martin склав 47,7 мільйона фунтів стерлінгів, що призвело до рекордного чистого боргу. Для порівняння, за підсумками першого кварталу 2021 борг британського виробника становив 722,9 мільйона фунтів.

Aston Martin вже досить давно зазнає фінансових труднощів. За даними Reuters, за останні 12 років лише два роки виробник завершив у плюсі, а з моменту «первинної публічної пропозиції» у 2018 році ціна акцій компанії впала майже на 90 відсотків. Загальна ринкова вартість Aston Martin тим часом впала з 4,33 мільярда до 1,08 мільярда фунтів: тобто, в найближчому майбутньому вона може виявитися меншою за чистий борг.

Продажі британської марки «стимулював» кросовер DBX, показаний у 2019 році, проте цього виявилося замало. Побудований під DBX завод у містечку Сейнт-Атан у Південному Уельсі так і не вийшов на анонсований обсяг у п'ять тисяч позашляховиків: у 2021 році по всьому світу було продано лише близько трьох тисяч екземплярів.

Незважаючи на проблеми, Aston Martin вирішив не відставати від інших виробників та анонсував програму переходу до екологічного бізнесу. До 2030 британці пообіцяли електрифікувати всі автомобілі, а до 2040 скоротити виробничі викиди до нуля. Якщо компанії вдасться реалізувати плани, у 2025 році світло побачить перший електрокар із шильдиком Aston Martin.


Источник: Aston Martin
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015