Nissan більше не приймає замовлення на GT-R в Японії

17:31 16.05.2022
Nissan більше не приймає замовлення на GT-R в Японії

Компанія Nissan зупинила прийом замовлень на спорткар 2022 модельного року на домашньому ринку, оскільки всі заплановані до виробництва машини розпродані, з'ясував Carscoops. GT-R був доступний в Японії в «зарядженій» версії Nismo та обмеженій серії T-Spec (тираж складає 100 екземплярів), яка відрізнялася допрацьованими гальмами, карбоновими деталями кузова та ексклюзивним забарвленням. Чи з'явиться у японців можливість замовити автомобіль наступного модельного року, поки що невідомо.

У Nissan, як і раніше, не коментують майбутнє моделі GT-R. Восени 2021 року інсайдери повідомляли, що японська марка має намір зберегти культову модель на конвеєрі, проте актуальне покоління GT-R вже невигідно продавати в Європі через жорсткі норми викидів вуглекислого газу. Вирішенням проблеми може стати переведення спорткара на електротягу, що «не прямо», але підтвердив керівник Nissan Макото Учіда - він заявив, що розробники наступного покоління GT-R розглядають можливість часткової або повної електрифікації моделі.

Навесні дилери в деяких країнах Європи зупинили продаж GT-R, і в європейському підрозділі марки підтвердили, що спорткар дійсно залишає місцевий ринок, принаймні зараз. Що ж до США, то там Nissan GT-R ще продається, але це модель 2021 року. А постачання таких машин до Австралії вже припинено.

Японський портал BestCarWeb, що спеціалізується на інсайдерській інформації, повідомляє, що GT-R може змінити покоління вже в 2023 році. Більше того, нібито рішення було ухвалено не на користь електрифікації, тому модель збереже платформу і двигун попередника.

За неофіційними даними, зі зміною покоління GT-R стане потужнішим - віддача 3,8-літрового V6 збільшиться до 600 кінських сил, тоді як у нинішньому поколінні спорткара таку потужність забезпечує тільки двигун зарядженої версії Nismo.


Источник: Carscoops
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015