Антимонопольний комітет перевірить, чи дефіцит пального не є наслідком змови найбільших гравців

16:33 15.05.2022
Антимонопольний комітет перевірить, чи дефіцит пального не є наслідком змови найбільших гравців

У Антимонопольному комітеті розповіли, що отримують суперечливі дані щодо ситуації на ринку пального. Мовиться про дані останніх двох тижнів.

Адже окремі оператори не продають пальне на автозаправках, тому на інших - великі черги. Саме тому комітет проведе перевірку.

Антимонопольний комітет протягом двох тижнів моніторингу ситуації на ринку пального отримував дані і від споживачів, і від органів влади. Проте вони були суперечливими:

Саме тому Антимонопольний комітет розпочав перевірку того, чи дотримуються компанії вимог законодавства про захист економічної конкуренції.

Початком перевірки стала зустріч з представниками найбільших мереж автозаправних станцій в Україні. Заступниця голови АМКУ та держуповноважена Анжеліка Коноплянко розповіла, що відомство хоче з'ясувати причини такої критичної ситуації.

«Наша мета - у стислі терміни з'ясувати причини виникнення дефіциту на ринку пального та дати суспільству об'єктивну, неупереджену картину щодо цієї ситуації», - повідомила Коноплянко.

Натомість бізнес розповів, що заважає вирішити проблему з пальним. Зокрема пояснили, що неможливо швидко перебудувати логістичні ланцюжки за кордоном під потреби українського ринку та державного регулювання цін.


Источник: 24tv.ua
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015