У Варшаві швидкість на дорогах буде обмежена до 30 км/год

13:12 15.05.2022
У Варшаві  швидкість на дорогах буде обмежена до 30 км/год

Все більше європейських міст обмежують швидкість пересування транспортних засобів на міських дорогах до 30 км/год. Варшава не стала виключенням. Такий швидкісний режим планують встановити на більшості вулиць столиці.

Значна частина вулиць у Варшаві буде в кінцевому підсумку підлягати обмеженню швидкості. За прикладом інших європейських міст мерія хоче масово запровадити зони Tempo 30, щоб підвищити безпеку та зменшити шум. А це означає, максимальна швидкість на більшості вулиць міста не зможе перевищувати 30 кілометрів на годину.

Таке обмеження максимальної швидкості руху значно знижує рівень ДТП, а наслідки від них є менш травматичними.

На сьогодні у Варшаві налічується близько десятка зон Tempo 30. Найближчим часом їх запровадять в районах Stara Ochota і Filtry. Влада столиці планує, що Tempo 30 в недалекому майбутньому з'явиться у кожному районі Варшави.

За словами очільника столиці Рафала Тшасковського, дві третини автодоріг міста будуть переведені на швидкісний режим Tempo 30. Це нововведення полегшить організацію руху для велосипедистів. В таких зонах велосипедні доріжки будуть переміщені на проїжджу частину дороги.


Источник: inPoland
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015