В Україні заарештували російські та білоруські автомобілі

12:45 14.05.2022
В Україні заарештували російські та білоруські автомобілі

За результатами санкціонованих обшуків наклали арешт на 158 одиниць російських та білоруських автомобілів та спецтехніки, орієнтовною вартістю 220 млн грн, а також на рахунки українського товариства. Про це повідомляє прес-служба Бюро економічної безпеки.

Як стало відомо, співробітники БЕБ у рамках кримінального провадження викрили посадових осіб кількох підприємств у умисному ухиленні від сплати податків.

«Встановлено, що в період 2021-2022 років посадові особи українського товариства з іноземними інвестиціями, які є імпортером та офіційним дистриб'ютором автомобільної та іншої техніки виробництва Республіки Білорусь, за попередньою змовою з кількома підприємствами-дилерами здійснили передачу автомобілів», - розповіли в БЕБ.

Зловмисники також передали 47 автомобілів загальною вартістю близько 105 млн грн шляхом підписання лише актів приймання-передачі без належного відображення проведених господарських операцій у податковому та бухгалтерському обліку.

У цілому нині орієнтовна вартість заарештованих активів РФ і РБ, виявлених співробітниками БЕБ, становить близько 17 млрд грн.


Источник: delo.ua
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015