Німецькі підприємці передали на Львівщину 9 автобусів для потреб ЗСУ

12:16 14.05.2022
Німецькі підприємці передали на Львівщину 9 автобусів для потреб ЗСУ

Німецькі підприємці відремонтували та передали на Львівщину 9 автобусів для потреб Збройних сил України. Це були списані автобуси, які після ремонту, можуть знову використовуватися для перевезень. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації.

Закликали підприємців долучитися до допомоги Україні дві німецькі некомерційні організації «Freundschaft kennt keine Grenzen» («Дружба не знає кордонів») та «Bamberg:UA» в межах спільного проєкту допомоги Україні.

Як розповів засновник «Bamberg:UA» отець Богдан Пушкар, його організація підтримує Україну від початку 1990 років. Робота активізувалась у 2014 році, а після повномасштабного вторгнення Росії в Україну почалась хвиля мобілізації волонтерського руху.

«Спершу це були карети швидкої медичної допомоги. Ми почали їх шукати, збирати кошти. Тоді з'явилась потреба в маленьких бусиках і автобусах. Ми озвучували цю потребу і таким чином випросили пожежну машину, яка поїхала у Харків.Тоді дві організації мобілізували своїх знайомих і знайшли фірму з Гамбурга, яка мала списані автобуси та була готова їх віддати. 9 авто власним коштом та зусиллями фірма привела до ладу», - розповів Богдан Пушкар.

12 травня автобуси передали ГО «Народна Самооборона Львівщини». Далі ці автобуси вирушать на передову. Окрім транспорту, для допомоги Україні з Німеччини вирушають тонни гуманітарної допомоги.

Найближчим часом ще 5 автобусів планують скерувати для потреб ЗСУ.


Источник: Спільне.Новини
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015