NamX показав прототип водневого кросовера

12:46 13.05.2022
NamX показав прототип водневого кросовера

Французький стартап NamX представив концепт перспективного позашляховика на водні. Дизайн моделі розробили спеціалісти відомого дизайн-ательє Pininfarina.

Про це повідомляє пресслужба виробника. Створена у 2017 році Фаузі Аннаджем та Томасом де Люссаком у Парижі компанія NamX представила проєкт водневого кросовера. У розробці брали участь стилісти Pininfarina, яким вдалося створити нетривіальний вигляд кросовера.

Кросовер від NamX буде запропонований у двох версіях.

У компанії NamX анонсували два варіанти майбутнього кросовера. Базова версія матиме задній привід і оснащуватиметься мотором потужністю 300 к.с. З його допомогою автомобіль зможе розганятися до 100 км/год за 6,5 секунд, а максимальна швидкість досягатиме 200 км/год.

Дизайн кросовера розробило італійське ательє Pininfarina.

Версія GTH отримає у своє розпорядження 550-сильний силовий агрегат та повнопривідну трансмісію. Заявлена швидкість – 250 км/год, але в розгін до першої сотні кросоверу знадобиться лише 4,5 секунди.

У задній частині видно 6 комірок, у яких розташовуються знімні балони з воднем.

Головною особливістю автомобіля є запатентована компанією NamX система зберігання водню. Крім основного водневого бака в автомобілі буде встановлено 6 компактних знімних балонів. Їх можна буде легко міняти за потреби. В результаті компанії обіцяють запас ходу без зупинки до 800 км. NamX має намір створити фірмову мережу з продажу знімних водневих балонів.

Крім основного водневого бака в автомобілі буде встановлено 6 компактних знімних балонів.

Балони органічно інтегровані у задню панель кузова.

Вартість кросовера заявлена у діапазоні від 65 до 95 тисяч євро. Перший прототип продемонструють публіці на автошоу в Парижі восени цього року, а виробництво серійного кросовера обіцяють налагодити у 2025 році.


Источник: Обозреватель
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015