В Україні посилять покарання за незаконне використання автомобільних номерів

19:37 12.05.2022
В Україні посилять покарання за незаконне використання автомобільних номерів

В Україні можуть збільшити штрафи за неправомірне використання номерних знаків транспортних засобів. Відповідний законопроєкт №7365 уже підготувало МВС і внесла у Верховну Раду група народних депутатів, а парламентський комітет із правоохоронної діяльності вже схвалив його. Про це у Facebook повідомив заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп'ятий.

Проєкт закону додає до Кодексу України про адміністративні порушення нову статтю 121-3 «Порушення вимог законодавства щодо використання номерних знаків транспортних засобів». Вона передбачає покарання у вигляді 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 гривень) за такі порушення:

Штраф у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів (1700 гривень) пропонують запровадити за незаконно встановлені номери таких структур:

Крім того, законопроєкт запроваджує нову процедуру отримання номерів авто. Власники зможуть обирати літерно-числову комбінацію номерного знака в особистому кабінеті водія та самостійно замовляти їх виготовлення в суб'єктів господарювання.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015