Renault зупинить виробництво Scenic та Grand Scenic

12:14 11.05.2022
Renault зупинить виробництво Scenic та Grand Scenic

Європейський сегмент мінівенів (MPV) втрачає ще одну модель, оскільки Renault припиняє виробництво Scenic. Французька компанія більше не пропонує компактний сімейний фургон в Європі, перше покоління якого дебютувало у 1996 році.

У той час як перше покоління Scenic було продано в кількості понад 2,8 мільйона екземплярів, його сучасний наступник так і не привернув уваги, на яку заслуговував - минулого року було продано лише 20 678 екземплярів. Приблизно десять років тому, у 2011 році, Renault продала 160 159 мінівенів Scenic на Старому континенті у тоді ще новому третьому поколінні.

Французький автовиробник не приймає замовлення на Scenic, хоча важливо відзначити, що його семимісний варіант - Grand Scenic - все ще продається. Однак, за припущеннями видання Caradisiac, кінець виробництва трирядного мінівена настане вже за кілька місяців.

Scenic приєднається до Talisman, флагманського седана Renault, випуск якого також нещодавно припинено.

Зростання сегменту позашляховиків і падіння попиту на традиційні седани, універсали і мінівени змушують виробника відмовитися від деяких своїх давніх моделей. Аналонічна доля чекає й на флагманський Espace, який вже теж недоступний для замовлень на певних європейських ринках, хоча офіційного оголошення про його зупинку ще не було оприлюднено.


Источник: Motorcar
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015