Anglo American показав гігантський самоскид на водні

13:26 10.05.2022
Anglo American показав гігантський самоскид на водні

Британський гірничодобувний холдинг Anglo American, до складу якого входить, у тому числі алмазна компанія De Beers, представила найбільший у світі кар'єрний самоскид, що працює на водні. Новинка є частиною проєкту декарбонізації nuGen.

Про це повідомляє пресслужба виробника. Гігантська вантажівка висотою з триповерховий будинок має масу 220 тонн. Він призначений для роботи в гірничодобувних кар'єрах та здатний перевозити одноразово до 290 тонн руди.

Гігант оснащений комплектом з восьми водневих паливних елементів та літій-іонною батареєю енергомісткістю 1,2 мегавата, яка живить кілька тягових електромоторів сумарною потужністю 2000 кВт (2719 к.с.). У русі вантажівка живить батарею за допомогою системи рекуперації енергії гальмування.

Гігантська вантажівка висотою з триповерховий будинок має масу 220 тонн.

На створення автомобіля пішли три роки роботи команди інженерів. За основу було взято дизель-електричну версію кар'єрного самоскида, яка в серійному варіанті витрачала близько 900 тисяч літрів палива на рік. Завдяки інноваційній силовій установці відтепер можна скоротити шкідливі викиди в атмосферу, еквівалентні використанню 700 автомобілів.

Гігант оснащений комплектом з восьми водневих паливних елементів та літій-іонною батареєю енергомісткістю 1,2 мегавата.

«Протягом наступних кількох років ми плануємо модернізувати чи замінити наш нинішній парк дизельних вантажівок силовими агрегатами з нульовим рівнем викидів, що працюють на зеленому водні. Якщо цей пілотний проєкт буде успішним, ми зможемо скоротити викиди дизельного палива на наших кар'єрах до 80%, запровадивши цю технологію у нашому глобальному автопарку», - коментує Дункан Ванблад, один із керівників Anglo American.

Дизельний самоскид витрачає на рік 900 тисяч літрів палива.

У рамках проєкту nuGen компанія планує найближчим часом переобладнати 40 вантажівок із дизельним двигуном на водень на своєму заводі в Могалаквені. Усього ж Anglo American має намір перевести на водень свій глобальний парк приблизно з 400 вантажівок.


Источник: Обозреватель
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015