BMW XM виявиться найважчим автомобілем марки

19:04 08.05.2022
BMW XM виявиться найважчим автомобілем марки

В інтерв'ю австралійському журналу CarSales Крістоф Фагшлунгер, який займається проектом BMW 7 серії, поділився своєю думкою про вагу сучасних автомобілів. За його словами, представлена не так давно «сімка» буде не найважчим автомобілем у лінійці баварської марки - йдеться про топову електричну i7 масою 2640 кілограмів. Найважчою машиною в історії BMW стане планінгібрид XM, провісника якого показали наприкінці 2021 року.

BMW XM є важливою для марки моделлю: це не лише перший гібрид М-підрозділу, а й перший самостійний автомобіль спортивного підрозділу після M1 70-х років, а також найпотужніший позашляховик у лінійці. Тепер же з'ясувалося, що він буде найважчим автомобілем з усіх, які випускав баварський автовиробник. Втім, це не дивно, адже навіть звичайний X7 недалеко пішов від електричної сімки: дорестайлінговий кросовер у версії M50d важить 2535 кілограмів.

Відомо, що серійна версія гібридного кросовера ХМ збереже понад 90 відсотків дизайну концепту, що дебютував у грудні 2021 року. Гібридна силова установка моделі складається з бензинового турбомотора V8 та електродвигуна, які сумарно видають 750 кінських сил. Інших технічних подробиць поки що немає, але вони з'являться вже цього року, оскільки на кінець 2022-го заплановано старт серійного виробництва ХМ на заводі BMW у Спартанбурзі, Південна Кароліна.

Що ж до ваги сучасних автомобілів, то, як зазначає Фагшлунгер, справа не тільки в електрифікованих силових установках та важких акумуляторах, а й у тому, що важчими стали й інші деталі. Він наводить приклад крісла, які зараз важать приблизно на 40 кілограмів більше, ніж ті, які встановлювалися на машини 20-річної давності, і їх вага може досягати 100 кілограмів.


Источник: BMW Blog
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015